Terug
08 mei 2024

Verplicht elektrisch rijden? Het komt eraan!

De vraag of we verplicht elektrisch moeten rijden, wordt steeds relevanter nu de discussie over klimaatverandering en milieuvriendelijkheid toeneemt. Moeten we verplicht elektrisch rijden? In onze wereld, waar het klimaat snel verandert en techniek steeds beter wordt, is het belangrijk om na te denken over hoe we reizen. Nederland, vaak voorop in milieuvriendelijke acties, staat voor een grote keuze: moeten we iedereen laten overstappen op elektrische auto’s? In deze blog kijken we naar de situatie nu, wat de regering wil doen en wat dit voor ons in de toekomst kan betekenen.

Verplicht elektrisch rijden Theme shape

Hoe staat het ermee?

Wat is de huidige situatie en moeten we verplicht elektrisch rijden?
Nederland doet het goed met elektrisch rijden. Er zijn veel plaatsen waar je je auto kunt opladen en de regering helpt mensen die een elektrische auto willen kopen met subsidies en belastingvoordelen. Maar alle auto’s vervangen door elektrische modellen is een grote en dure stap.

Eerste plannen voor verplicht elektrisch rijden

In 2022 wilde staatssecretaris Vivianne Heijnen dat vanaf 2025 alle zakelijke leaseauto’s elektrisch zouden zijn. Dit plan zou helpen om sneller over te schakelen naar verplicht elektrisch rijden. Maar in mei 2023 werd besloten dit toch niet te doen. Dit besluit leverde gemengde reacties op, sommigen waren teleurgesteld en anderen opgelucht.

Wat wil Europa?

Europa wil verder gaan met de plannen voor verplicht elektrisch rijden. Er is afgesproken dat vanaf 2035 alle nieuwe auto’s die verkocht worden elektrisch moeten zijn. Dit betekent dat je geen nieuwe auto’s met een benzinemotor meer kunt kopen. Voor Nederland, dat al veel doet aan elektrisch rijden, betekent dit een extra zetje om nog sneller over te schakelen.

Wat zijn de voor- en nadelen van elektrisch rijden?

Elektrisch rijden heeft veel voordelen: het is beter voor het milieu en we zijn minder afhankelijk van olie en gas. Maar er zijn ook nadelen van verplicht elektrisch rijden. Elektrische auto’s zijn vaak duurder in aanschaf, er moet nog veel gebeuren om overal oplaadpunten te hebben en het maken van de batterijen is ook niet helemaal zonder problemen.

Wat betekent dit voor bedrijven en particulieren?

Bedrijven beginnen nu al meer elektrische auto’s te gebruiken, zodat ze klaar zijn voor als er misschien nieuwe regels komen. Voor mensen betekent dit dat we misschien ook moeten denken aan een elektrische auto, vooral als de regering blijft helpen met subsidies. Door zelf een elektrische auto te kiezen, helpen we direct mee aan een schonere wereld.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Hoewel niemand ons nu verplicht om elektrisch te rijden, lijkt het erop dat dit de toekomst wordt. Met steun van de Nederlandse regering en Europa zullen we de komende jaren steeds meer elektrische auto’s zien. Het is belangrijk dat de overheid en wij samenwerken om het makkelijk en betaalbaar te maken om over te stappen.

Stap over

Wil je alvast overstappen op een elektrische leaseauto? Wij bij Occasion Lease Totaal bieden voordelige elektrische auto’s aan waarmee je zeker voldoet aan de aankomende verplichtingen in Nederland.

Theme shape
1
Occasion Lease Totaal Binnen twee werkdagen reactie
Heb je een vraag over één van onze occasions? Aarzel niet en stel hem direct! 🚗

Auto's vergelijken