“Tweedehands lease? Had ik dat maar eerder ontdekt!”

Theo rijdt sinds vorige zomer een mooie middenklasser. Dat had hij nooit voor mogelijk gehouden. Totdat hij hoorde van tweedehands lease. Hij raadt het iedereen aan: “Ik rijd de auto waar ik van droomde.”

Op zoek naar een andere auto

“Ik was toe aan een andere auto”, vertelt Theo. Een occasion was voor hem de meest logische keuze. De waarde van een auto daalt enorm in de eerste paar jaren. Met een jonge occasion, is het daardoor mogelijk om een relatief nieuwe auto te rijden, voor een hele aantrekkelijke prijs.

Meer mogelijk dan verwacht

Theo kijkt er met een glimlach op terug: “Op zoek naar een occasion, liep ik binnen bij OccasionLease. Daar hebben ze enorm veel keus. Mijn oog viel meteen op een compacte blauwe stationwagen, maar eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat ik die zou kunnen betalen. De behulpzame medewerker zag me kijken en vertelde mij dat het met tweedehands lease waarschijnlijk wel mogelijk was.” De adviseur van OccasionLease bood Theo een kop koffie aan en vertelde hem alles over financial lease, zoals tweedehands lease ook wel genoemd wordt.

Financial lease werkt heel eenvoudig

Met financial lease hoeft u uw occasion niet ineens te betalen, maar lost u het bedrag in vaste maandelijkse termijnen af, samen met een klein bedrag aan rente. De leaseperiode ligt tussen de 12 en 72 maanden. Hoe langer de leasetermijn, hoe lager het maandelijkse bedrag. De keuze is aan u. Aan het eind van de leasetermijn is de auto van u!

King of the road

Theo was blij dat de vriendelijke medewerker hem op financial lease had gewezen: “Ik heb de inruilwaarde van mijn eigen gebruikt om een aanbetaling te doen. Hierdoor werd het bedrag dat ik maandelijks aflos nog lager. We hebben alle afspraken vastgelegd in een leasecontract. Ik weet nu precies waar ik financieel aan toe ben. Mijn auto was direct leverbaar. Een dag na mijn bezoekje aan de showroom kwamen ze hem zelfs bij mij thuis afleveren! Ik voel me echt king of the road in mijn mooie stationwagen.”