Terug
16 januari 2024

Wat is financial lease?

We willen je helpen begrijpen hoe occasion financial lease je bedrijf kan helpen. Ons doel is om duidelijke uitleg te geven over hoe het werkt, welke voordelen het biedt en waarom het een slimme keuze kan zijn voor jouw bedrijf. We willen dat je de beste beslissing kunt nemen als het gaat om het leasen van een occasion, en we staan klaar om je te begeleiden door dit proces.

Bekijk aanbod

wat is financial lease Theme shape

Wat is financial lease?

Financial lease is een manier waarop bedrijven en particulieren auto’s kunnen kopen zonder meteen al het geld te betalen. Stel je voor dat een bedrijf bijvoorbeeld een auto nodig heeft. Met financial lease kan het bedrijf die auto leasen. Dit betekent dat het bedrijf elke maand een bedrag betaalt om de auto te gebruiken. En als de leasetijd voorbij is, kan het bedrijf ervoor kiezen om de auto te kopen voor een afgesproken prijs.

Bij financial lease betaalt het bedrijf dus elke maand een bedrag. Dit bedrag is voor twee dingen: een deel gaat naar het betalen van de auto zelf, en een ander deel is als vergoeding voor het gebruiken van de auto.

Vergelijking met andere vormen van financiering

Financial lease is niet de enige manier om auto’s te betalen. Er zijn andere manieren, zoals operational lease. Bij operational lease is het een beetje zoals huren. Je gebruikt de auto, maar aan het einde van de huurperiode geef je hem terug aan de leasepartij. Het verschil met financial lease is dat je aan het einde van het leasecontract eigenaar kunt worden van de auto. Dus, het is een beetje als kopen op afbetaling. Wil je meer lezen over de verschillen, lees dan de verschillen tussen financial en private lease.

Wie maakt er gebruik van financial lease?

Zowel particulieren als bedrijven maken gebruik van financial lease. Het zorgt ervoor dat beide partijen voordelig een fijne auto kunnen rijden die op dat moment binnen hun budget past. Zo kunnen kleine en grote bedrijven auto’s krijgen zonder hun spaargeld te gebruiken. Dus, als je een bedrijf hebt en je wilt belangrijke dingen, kan financial lease een handige manier zijn om dat te doen.

Wat zijn de voordelen van financial lease?

1. Kostenbesparing:

Met financial lease hoef je niet meteen het volledige bedrag te betalen. Je betaalt gewoon een beetje geld per maand. Dat maakt het makkelijker voor je portemonnee. Het is een beetje alsof je de auto in termijnen betaalt. Op deze manier kun je belangrijke spullen gebruiken en tegelijkertijd geld besparen.

2. Fiscale voordelen:

Fiscale voordelen klinken misschien ingewikkeld, maar het is eigenlijk best simpel. Stel je voor dat je belastingen moet betalen omdat je een bedrijf hebt. Met financial lease kun je een beetje besparen op die belastingen. Dat betekent dat je aan het einde van het jaar minder belasting hoeft te betalen.

3. Toegang tot hoogwaardige activa:

Soms zijn de goede auto’s duur, maar met financial lease kun je toegang krijgen tot deze geweldige auto’s zonder meteen al je geld uit te geven.  Je hoeft niet te wachten tot je al het geld hebt gespaard. Financial lease opent de deur naar hoogwaardige activa zodat je meteen aan de slag kunt en je bedrijf kunt laten groeien.

Nadelen financial lease

1. Verplichtingen en aansprakelijkheden:

Wanneer je ervoor kiest om een auto te leasen, is het belangrijk te begrijpen dat je hiermee een soort afspraak maakt. Net zoals je maandelijks voor je telefoonabonnement betaalt, ben je verplicht om elke maand een vast bedrag voor de geleasede auto te betalen. Als je dit niet doet, kunnen er gevolgen zijn. Het is dus een vorm van financiële verantwoordelijkheid die je aangaat. Voordat je besluit om een auto te leasen, is het essentieel te realiseren dat je aan deze financiële verplichtingen vastzit. Wil je hier meer over weten, lees dan over de financial lease voorwaarden.

2. Waardevermindering van de auto

Stel je voor dat je een mooie auto least voor je bedrijf. Na verloop van tijd kan de waarde van de auto verminderen, vergelijkbaar met wanneer je een nieuwe auto koopt en deze na enkele jaren minder waard is. Bij auto lease draag je het risico van deze waardevermindering. Het is belangrijk om te begrijpen dat de auto na verloop van tijd minder waard kan worden, en dit kan invloed hebben op de financiële kant van de leaseovereenkomst.

3. Flexibiliteit

Als je auto lease vergelijkt met andere manieren van betaling, zoals het kopen van een auto met een lening, zou je kunnen merken dat auto lease minder flexibel is. Bijvoorbeeld, als je de geleasede auto eerder wilt inleveren dan afgesproken, kan dat soms lastig zijn. In vergelijking hiermee bieden sommige andere financieringsmogelijkheden meer vrijheid.

Hoe werkt financial lease?

Stappen in het ons financial leaseproces:

 1. Eerst beslis je welk voertuig je wilt leasen, bijvoorbeeld een bestelwagen voor je bedrijf.
 2. Je praat met ons over hoe lang je de bestelwagen wilt leasen, hoeveel kilometers je verwacht te rijden, en andere belangrijke details.
 3. We controleren je kredietgeschiedenis om te bepalen of je in staat bent de leasebetalingen te doen.
 4. Als je wordt goedgekeurd, wordt alle benodigde papierwerk opgesteld, zoals het leasecontract. Hierin staan alle afspraken duidelijk vermeld.
 5. Zodra alles is ondertekend, begin je maandelijks leasebetalingen te doen voor het gebruik van de bestelwagen.
 6. Je kunt nu de bestelwagen gebruiken voor je bedrijf gedurende de afgesproken leaseperiode.

Belangrijke voorwaarden en contractuele aspecten:

Bij Financial Lease zijn er een paar belangrijke dingen om te weten:

 • De leaseperiode: Dit is de tijd dat je de auto zult leasen, bijvoorbeeld 3 of 5 jaar.
 • Rente Je betaalt een rentebedrag bovenop het bedrag van de auto, vergelijkbaar met rente op een lening.
 • Restwaarde: Aan het einde van de leaseperiode heb je de optie om de auto te kopen voor een vooraf afgesproken prijs, dit wordt de restwaarde genoemd.
 • Onderhoud en verzekering: Vaak moet je zelf zorgen voor onderhoud en verzekering van de auto.

Een voorbeeld:

Laten we zeggen dat je een bakkerij hebt en je wilt een nieuwe leveringsbus. Je besluit deze te leasen voor 4 jaar. De bestelwagen kost in totaal €20.000. Na een gesprek met de leasemaatschappij, wordt een rentepercentage van 5% vastgesteld.

 • Je betaalt maandelijks €400 (inclusief rente) gedurende 4 jaar.
 • Aan het einde van de 4 jaar heb je de optie om de bestelwagen te kopen voor €5.000, dit is de restwaarde.
 • Tijdens de leaseperiode ben jij verantwoordelijk voor het onderhoud en de verzekering van de bestelwagen.

Dit is slechts een voorbeeld en de specifieke voorwaarden kunnen variëren afhankelijk van de leasemaatschappij.

Is financial lease wat voor jou?

Financial lease is een handige manier voor bedrijven en mensen om auto’s te kopen zonder meteen al het geld te betalen. Hierbij betaal je elke maand een bedrag om de auto te gebruiken, met de keuze om de auto aan het einde van de afgesproken tijd voor een vastgestelde prijs te kopen. Hoewel het voordelen heeft, zoals geld besparen en toegang tot goede auto’s, zijn er ook dingen om op te letten, zoals de verplichtingen en wat minder flexibiliteit. Klinkt het interessant, onze experts helpen je graag op weg!

Bekijk aanbod

Theme shape
1
Occasion Lease Totaal Binnen twee werkdagen reactie
Heb je een vraag over één van onze occasions? Aarzel niet en stel hem direct! 🚗

Auto's vergelijken