Terug
22 juni 2022

Wat is het verschil tussen Financial Lease en Private Lease van een occasion?

Het leasen van een occasion is populair, dat staat vast. Maar door de grote groei van deze markt komen er ook steeds meer verschillende soorten lease mogelijkheden. En wij merken dat dat bij veel mensen vragen oproept. Wanneer kies jij voor bijvoorbeeld voor financial lease van een occasion of private lease? En wat is het verschil tussen deze twee leasevormen?

Bekijk aanbod

tweedehands auto kopen Theme shape

Wat is Private Lease?

Bij Private Lease lease je een auto voor een vast bedrag per maand zonder dat de auto jouw eigendom is. Het voordeel van deze leasevorm is dat er, naast brandstof, geen extra kosten komen bij het maandelijkse bedrag. De leasemaatschappij zorgt voor verzekering, wegenbelasting en onderhoud. Zo kom je nooit voor onverwachte kosten te staan. Na afloop van de leaseperiode levert je de auto gewoon in. Je hoeft dus nooit zelf actie te ondernemen om jouw auto weer te verkopen.

Toch zijn er ook nadelen van het private leasen van een occasion. Zo zal er bij de start van een overeenkomst altijd een maximum aantal kilometers worden afgesproken. Meer kilometers betekent dus ook meer kosten.

Daarnaast word jij nooit eigenaar van de auto. Je zult dus nooit kunnen profiteren van restwaarde. Ook kunnen schadevrije jaren verlopen bij het private leasen van een gebruikte auto.

Moet je dan kiezen voor Financial Lease?

Naast Private Lease van een tweedehands auto is ook een financial lease occasion een goede optie. Hierbij ben je wel direct economisch eigenaar en is de restwaarde van de auto wel van jou.

Bij Financial Lease betaal jij, in tegenstelling tot Private Lease, wel zelf de verzekering en wegenbelasting. Het voordeel hiervan is dat jij de schadevrije jaren dus ook nooit zal verliezen.

Occasion Private Lease bij Occasion Lease Totaal?

Dat is helaas niet mogelijk. Bij Occasion Lease zal jij altijd een overeenkomst aangaan op basis van Financial Lease. Vaak worden deze begrippen door elkaar gehaald dus check altijd goed op welke manier jij een overeenkomst aangaat. Dit kan je namelijk veel geld schelen!

Bekijk aanbod

Theme shape
1
Occasion Lease Totaal Binnen twee werkdagen reactie
Heb je een vraag over één van onze occasions? Aarzel niet en stel hem direct! 🚗

Auto's vergelijken