Terug
17 januari 2024

Voordelen financial lease als zzp’er

Overstappen van jouw privéauto naar een zakelijke optie. Voor veel zzp’ers blijft dit een twijfelpunt. Bij Occasion Lease Totaal begrijpen we dit erg goed. We zijn er voor jou om bepaalde zorgen uit handen te nemen en jou te begeleiden naar een fijne zakelijke lease occasion!

Occasion lease ZZP'er Theme shape

Wat is financial lease voor zzp’ers?

Stel je voor dat je als zelfstandige een auto nodig hebt voor je werk. Financial lease voor zzp’ers is als een soort lening waarmee je die auto kunt kopen zonder meteen het volledige bedrag te betalen. In plaats daarvan betaal je elke maand een vast bedrag voor een bepaalde tijd. Dit helpt omdat je niet in één keer veel geld hoeft uit te geven. Het is alsof je de auto huurt, maar aan het einde van de leaseperiode wordt de auto van jou. Zo blijft er meer geld over voor andere dingen die je bedrijf kunnen helpen, en je hebt toch de auto die je nodig hebt voor je werk.

Voordelen van financial lease voor zzp’ers

Financial lease voor zzp’ers heeft veel voordelen:

Financiële flexibiliteit:

1. Je hoeft niet in één keer veel geld te betalen, maar verspreidt de kosten over tijd.
2. Het helpt je beter je budget te beheren, omdat je elke maand weet hoeveel je moet betalen.

Fiscale voordelen:

1. Je kunt bepaalde kosten aftrekken van de belasting, zoals de maandelijkse leasebetalingen.
2. Er zijn belastingvoordelen die je kunt krijgen als je investeert in bepaalde bedrijfsmiddelen.

Zakelijke liquiditeit:

1. Je houdt geld over om te gebruiken in je bedrijf, omdat je niet alles in één keer hoeft te betalen.
2. Hierdoor kun je ook overwegen om extra investeringen te doen in je bedrijf.

Hoe werkt financial lease voor zzp’ers

Voor zelfstandige ondernemers, is financial lease een handige manier om bijvoorbeeld een auto te krijgen voor hun werk. Het proces hiervoor is best wel flexibel. Er wordt gekeken of je genoeg geld hebben om elke maand de leasebetalingen te kunnen doen. Als dat goed gaat, worden de precieze regels van het leasecontract bepaald.

Bij het vaststellen van die regels, kun je zelf kiezen hoe lang je de geleaste auto wil gebruiken, of het nu voor een korte tijd of juist langer is. Ook heb je de optie zoals het doen van een aanbetaling of het betalen van een bedrag aan het einde van het contract. Deze mogelijkheden maken het makkelijker voor je om het hele proces aan te passen aan je eigen situatie en wensen. Financial lease is zo een flexibele en aangepaste manier voor zzp’ers om te profiteren van de voordelen van leasen. Daarnaast is het ook mogelijk om een occasion te leasen als zzp’er.

Bekijk aanbod

Theme shape
1
Occasion Lease Totaal Binnen twee werkdagen reactie
Heb je een vraag over één van onze occasions? Aarzel niet en stel hem direct! 🚗

Auto's vergelijken