Terug
19 april 2022

Occasion leasen als startende ondernemer / zzp’er, waarop letten?

Wanneer u meer zakelijke dan privékilometers maakt is occasion lease een voordelige keuze. Zo rijdt u een zakelijke auto tegen een laag maandelijks bedrag, zonder hiervoor een grote investering te moeten doen. Bovendien zijn de rente en afschrijvingskosten fiscaal aftrekbaar. Toch blijft het voor veel startende ondernemers of zzp’ers een twijfelpunt: wel of niet overstappen? Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten bij het maken van uw keuze.

Bekijk aanbod

tweedehands auto kopen Theme shape

Zakelijke occasion lease, hoe werkt dat?

Occasion lease is vooral aantrekkelijk wanneer u meer zakelijke kilometers maakt dan privé. Het zakelijk leasen van een occasion vindt plaats op basis van financial lease. Dit betekent dat u tijdens de huurperiode feitelijk economisch eigenaar bent van de auto, wat diverse fiscale voordelen geeft. Na afloop van de huurperiode bent u ook juridisch eigenaar van de auto. Bij het afsluiten van een contract wordt een vast maand- en rentebedrag afgesproken.

Wanneer mag ik een occasion leasen als ondernemer?

  • Als u een officiële inschrijving bij de Kamer van Koophandel kunt tonen.
  • Als u geen negatieve BKR-registratie heeft.
  • Veel leasemaatschappijen vragen vooraf om inzage in uw cijfers. Bij OccasionLease Totaal kunt u een auto leasen zonder cijfers.

Waar moet ik nog meer op letten?

  • U bepaalt zelf de looptijd van het contract. Hoe langer de looptijd, hoe goedkoper het maandbedrag uitvalt en visa versa. De minimale looptijd is 12 maanden en de maximale 72 maanden.
  • Met een aanbetaling vergroot u de kans op acceptatie van uw occasion aanvraag. Bovendien houdt u hiermee het maandelijkse bedrag laag.
  • Het is mogelijk om je huidige auto in te ruilen. Het inruilbedrag gebruikt u dan als aanbetaling voor uw huurkoop occasion.
  • Houd rekening met bijtelling. Rijdt u meer dan 500 kilometers privé in uw zakelijke leaseauto, dan krijgt u te maken met bijtelling.
  • Wel of niet elektrisch rijden? Kiest u voor een elektrische auto, dan profiteert u tot eind mei 2025 nog van een lage bijtelling en u hoeft geen motorrijtuigenbelasting te betalen.

Bekijk vooral ook even de leasevoorwaarden! Wij helpen u graag bij het maken van een keuze. Neem contact met ons op of doe direct een leaseaanvraag!

Bekijk aanbod

Theme shape
Whatsapp-Occasion Lease Totaal
Occasion Lease Totaal Online
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me vooral een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.