Terug
19 april 2022

Occasion leasen als startende ondernemer / zzp’er, waarop letten?

Wanneer je meer zakelijke dan privékilometers maakt is occasion lease een voordelige keuze. Zo rijd jij een zakelijke auto tegen een laag maandelijks bedrag, zonder hiervoor een grote investering te moeten doen. Bovendien zijn de rente en afschrijvingskosten fiscaal aftrekbaar. Toch blijft het voor veel startende ondernemers of zzp’ers een twijfelpunt: wel of niet overstappen? Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het maken van jouw keuze.

Bekijk aanbod

tweedehands auto kopen Theme shape

Zakelijke occasion lease, hoe werkt dat?

Occasion lease is vooral aantrekkelijk wanneer je meer zakelijke kilometers maakt dan privé. Het zakelijk leasen van een occasion vindt plaats op basis van financial lease. Dit betekent dat je tijdens de huurperiode feitelijk economisch eigenaar bent van de auto, wat diverse fiscale voordelen geeft. Na afloop van de huurperiode ben je ook juridisch eigenaar van de auto. Bij het afsluiten van een contract wordt een vast maand- en rentebedrag afgesproken.

Wanneer mag ik een occasion leasen als ondernemer?

  • Als je een officiële inschrijving bij de Kamer van Koophandel kunt tonen.
  • Als je geen negatieve BKR-registratie heeft.
  • Veel leasemaatschappijen vragen vooraf om inzage in jouw cijfers. Bij Occasion Lease Totaal kun jij een auto leasen zonder cijfers.

Waar moet ik nog meer op letten?

  • Jij bepaalt zelf de looptijd van het contract. Hoe langer de looptijd, hoe goedkoper het maandbedrag uitvalt en visa versa. De minimale looptijd is 12 maanden en de maximale 72 maanden.
  • Met een aanbetaling vergroot jij de kans op acceptatie van jouw occasion aanvraag. Bovendien houd jij hiermee het maandelijkse bedrag laag.
  • Het is mogelijk om je huidige auto in te ruilen. Het inruilbedrag gebruik jij dan als aanbetaling voor jouw huurkoop occasion.
  • Houd rekening met bijtelling. Rijd je meer dan 500 kilometers privé in jouw zakelijke leaseauto, dan krijg je te maken met bijtelling.
  • Wel of niet elektrisch rijden? Kies je voor een elektrische auto, dan profiteer je tot eind mei 2025 nog van een lage bijtelling en  hoef je geen motorrijtuigenbelasting te betalen.

Bekijk vooral ook even de leasevoorwaarden! Wij helpen je graag bij het maken van een keuze. Neem contact met ons op of doe direct een leaseaanvraag!

Bekijk aanbod

Theme shape
1
Occasion Lease Totaal Binnen twee werkdagen reactie
Heb je een vraag over één van onze occasions? Aarzel niet en stel hem direct! 🚗

Auto's vergelijken