Terug
01 juni 2023

Fiscale voordelen financial lease

Als ondernemer is het belangrijk om te weten welke fiscale voordelen er verbonden zijn aan het leasen van een auto via zakelijke financial lease. Financial lease is een populair alternatief voor het kopen van een auto, omdat het een aantal interessante voordelen biedt op het gebied van belastingen. Hieronder bespreken we de belangrijkste fiscale voordelen van financial lease zakelijk.

Bekijk aanbod

Diverse KIA modellen Theme shape

Aftrekbaarheid van rente- en afschrijvingskosten

Een van de belangrijkste fiscale voordelen van financial lease zakelijk is dat de rente- en afschrijvingskosten van de auto aftrekbaar zijn van de winst. Dit betekent dat het bedrijf minder belasting hoeft te betalen over de winst. Hierdoor kan het bedrijf meer geld overhouden om te investeren in andere zaken, zoals nieuwe producten of diensten, personeel of marketing.

BTW-teruggave bij financial lease zakelijk

Een ander belangrijk fiscaal voordeel van financial lease is dat het bedrijf de BTW op de aankoop van de auto kan terugvorderen. Dit komt doordat de auto eigendom is van de leasemaatschappij. Het bedrijf betaalt vervolgens BTW over de leasebetalingen. Door deze regeling kan het bedrijf de BTW terugvorderen en zo kosten besparen.

Hoe zit het met investeringsaftrek?

Bij de aankoop van een nieuwe auto via financial lease kan het bedrijf in aanmerking komen voor de investeringsaftrek. Dit is een fiscale regeling waarbij het bedrijf een extra aftrekpost krijgt op de winst, waardoor er minder belasting betaald hoeft te worden. De investeringsaftrek kan oplopen tot 28% van het investeringsbedrag, afhankelijk van de hoogte van de investering.

Geen hoge investeringskosten

Een ander voordeel van financial lease is dat het bedrijf niet in één keer een groot bedrag hoeft te investeren in de aankoop van een auto. Hierdoor blijft er meer geld beschikbaar voor andere investeringen en kan de liquiditeit van het bedrijf beter worden gewaarborgd. Ook is het mogelijk om een auto te leasen die anders misschien niet binnen het budget van het bedrijf zou passen.

Conclusie fiscale voordelen financial lease

Financial lease zakelijk biedt verschillende fiscale voordelen voor ondernemers. De aftrekbaarheid van rente- en afschrijvingskosten, de BTW-teruggave, de investeringsaftrek en het vermijden van hoge investeringskosten zijn slechts enkele voorbeelden van de voordelen die financial lease te bieden heeft. Het is belangrijk om deze voordelen in overweging te nemen bij het overwegen van de aankoop van een nieuwe auto voor zakelijk gebruik.

Bekijk aanbod

Theme shape
1
Occasion Lease Totaal Binnen twee werkdagen reactie
Heb je een vraag over één van onze occasions? Aarzel niet en stel hem direct! 🚗

Auto's vergelijken