Terug
17 juni 2022

Hoe werkt huurkoop van een auto?

Huurkoop is een vorm van geld lenen die veel mensen gebruiken als ze een auto kopen, omdat ze het bedrag te groot vinden om ineens te betalen. Bij huurkoop doet u een kleine aanbetaling en lost u de rest van het bedrag in termijnen af. We noemen dit ook wel financial lease. Als u na verloop van tijd het hele bedrag heeft afbetaald, is de auto van u.

Bekijk aanbod

tweedehands auto kopen Theme shape

Geen verrassingen met huurkoop

Bij OccasionLease kunt u een occasion aanschaffen op basis van huurkoop, oftewel financial lease. We spreken dan met elkaar een vast maand- en rentebedrag af en ook de looptijd leggen we vast. Door deze duidelijke afspraken komt u niet voor financiële verrassingen te staan. U weet precies wat u elke maand kwijt bent aan de auto en wanneer de auto van u is.

Huurkoop: voor particulieren én ondernemers

Zowel particulieren als ondernemers maken gebruik van huurkoop. In beide gevallen is het voordeel dat u de auto niet in 1 keer hoeft te betalen en dat de auto aan het eind van de looptijd uw eigendom is. Als ondernemer heeft u extra voordelen:

  • U kunt de maandelijkse rente- en afschrijvingskosten fiscaal aftrekken
  • U kunt de wegenbelasting, verzekering en het onderhoud opvoeren als bedrijfskosten
  • U heeft recht op investeringsaftrek
  • U heeft geen maximum aantal kilometers

Om in aanmerking te komen voor kopen van een auto met financial lease moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zijn voor particulieren en ondernemers anders.

Met huurkoop meer auto voor uw geld

Bij OccasionLease vindt u meer dan 300 tweedehands auto’s van verschillende merken en modellen. Er is dus altijd een geschikte auto voor u. We bieden occasions aan in diverse prijsklassen. Kom gerust langs in onze showroom. U zult verrast zijn, want met huurkoop krijgt u meer auto voor uw geld!

Bekijk aanbod

Theme shape
Whatsapp-Occasion Lease Totaal
Occasion Lease Totaal Online
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me vooral een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.