Terug
17 juni 2022

Hoe werkt huurkoop van een auto?

Een huurkoop auto is een vorm van geld lenen die veel mensen gebruiken als ze een occasion kopen, omdat ze het bedrag te groot vinden om ineens te betalen. Bij een huurkoop auto doe je een kleine aanbetaling en los je de rest van het bedrag in termijnen af. We noemen dit ook wel financial lease. Als je na verloop van tijd het hele bedrag heeft afbetaald, is de auto van jou.

Bekijk aanbod

Occasions Eindhoven Theme shape

Geen verrassingen met huurkoop

Bij Occasion Lease Totaal kun je een huurkoop auto aanschaffen, oftewel een financial lease occasion. We spreken dan met elkaar een vast maand- en rentebedrag af en ook de looptijd leggen we vast. Door deze duidelijke afspraken kom je niet voor financiële verrassingen te staan. Jij weet precies wat je elke maand kwijt bent aan de auto en wanneer de auto van jou is.

Huurkoop auto: voor particulieren én ondernemers

Zowel particulieren als ondernemers maken gebruik van een huurkoop auto. In beide gevallen is het voordeel dat jij de auto niet in 1 keer hoeft te betalen en dat de auto aan het eind van de looptijd uw eigendom is. Als ondernemer heb jij extra voordelen want jij:

  • Kan maandelijkse rente- en afschrijvingskosten fiscaal aftrekken
  • Kan wegenbelasting, verzekering en het onderhoud opvoeren als bedrijfskosten
  • Heeft recht op investeringsaftrek
  • Heeft geen maximum aantal kilometers

Om in aanmerking te komen voor kopen van een auto met financial lease moet jij aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zijn voor particulieren en ondernemers anders.

Met huurkoop meer auto voor jouw geld

Bij Occasion Lease Totaal vind jij meer dan 300 tweedehands auto’s van verschillende merken en modellen. Er is dus altijd een geschikte auto voor jou. We bieden een huurkoop auto aan in diverse prijsklassen. Kom gerust langs in onze showroom. Jij zult verrast zijn, want met een huurkoop auto krijg je meer auto voor jouw geld!

Bekijk aanbod

Theme shape
1
Occasion Lease Totaal Binnen twee werkdagen reactie
Heb je een vraag over één van onze occasions? Aarzel niet en stel hem direct! 🚗

Auto's vergelijken