Terug
17 januari 2024

Kun je financial leasen als zzp’er met een negatieve BKR?

Kun je financial leasen als zzp’er met een negatieve BKR? Kort gezegd; Nee, het is niet mogelijk om met een negatieve BKR-registratie een financial lease contact af te sluiten. Mocht je hulp nodig hebben bij het financiële aspect van het leasen van een auto, dan helpen onze experts je graag op weg!

financial lease zzp met negatieve bkr Theme shape

Wat is een negatieve BKR-registratie?

Een negatieve BKR-registratie betekent dat er bij een organisatie genaamd BKR staat dat je in het verleden problemen hebt gehad met het terugbetalen van een lening of hypotheek. Voor zelfstandige ondernemers (zzp’ers) kan dit nadelige gevolgen hebben, omdat het moeilijker kan worden om geld te lenen. Zzp’ers kunnen een negatieve BKR-registratie hebben als ze bijvoorbeeld moeite hebben gehad met het op tijd terugbetalen van leningen door financiële problemen of onverwachte situaties. Het hebben van zo’n registratie kan het lastiger maken om dingen te financieren, zoals het leasen van auto’s. Er zijn echter wel mogelijkheden en andere manieren om financiële hulp te krijgen, zelfs als je een negatieve BKR-registratie hebt.

Financial lease voor zzp’ers

Financial Lease is handig voor zzp’ers, omdat het hen helpt bij het financieren van dingen zoals een auto of apparatuur. Het fijne is dat zzp’ers de volledige zeggenschap houden over wat ze hebben gefinancierd, terwijl ze het bedrag over een langere periode betalen. Je hoeft niet meteen veel geld te betalen aan het begin, en het heeft ook belastingvoordelen. Hoe het werkt, is eigenlijk simpel: het bedrijf dat de spullen least, koopt het voor je en dan ‘huur’ je het van hen. Zzp’ers kiezen hiervoor omdat het hen de mogelijkheid geeft om meteen gebruik te maken van belangrijke dingen zonder dat ze veel geld in één keer hoeven uit te geven. Ook zijn er belastingvoordelen en het geeft ze flexibiliteit in hun financiën. Lees meer over de voordelen van financial lease voor zzp’ers hier.

Hoe zit financial lease als zzp’er en BKR?

Als je financial lease aanvraagt en je hebt een negatieve BKR-registratie, kan dat invloed hebben op de goedkeuring. Dat komt omdat het laat zien dat er in het verleden problemen waren met betalen. Maar geen zorgen, er zijn nog steeds kansen voor zzp’ers met een negatieve BKR om toch goedgekeurd te worden voor financial lease. Wel moeten zzp’ers zich bewust zijn van specifieke regels en eisen van de leasemaatschappij. Dit kan betekenen dat de financiering alleen geldt voor bepaalde bedragen, extra garanties nodig zijn of er extra documenten nodig zijn. Het is belangrijk om deze regels goed te begrijpen en indien nodig met de leasemaatschappij te praten om de kans op goedkeuring te vergroten en duidelijkheid te krijgen over wat mogelijk is bij financial lease, zelfs als je een negatieve BKR hebt. Bij Occasion Lease Totaal is het niet mogelijk om met een negatieve BKR-registratie een leasecontract af te sluiten.

Hoe financial lease aanvragen als zzp’er met een negatieve BKR

Als zelfstandig ondernemer met een negatieve BKR-registratie kun je nog steeds proberen financial lease aan te vragen, maar er zijn een paar dingen om op te letten. Kijk eerst naar leasemaatschappijen die bereid zijn zaken te doen met zzp’ers die een negatieve BKR hebben. Bekijk dan goed wat zij precies nodig hebben en welke regels ze hebben. Soms vragen ze extra papieren of speciale garanties. Het is slim om van tevoren met ze te praten, je situatie uit te leggen en vragen te stellen. Als je kunt laten zien dat je financiële situatie nu beter is dan toen je de negatieve BKR-registratie kreeg, kan dat helpen. Wij bij Occasion Lease Totaal accepteren echter geen negative BKR. Wil je meer weten over onze voorwaarden, lees dan onze financial leasevoorwaarden pagina, of neem contact op met onze experts.

Bekijk aanbod

Theme shape
1
Occasion Lease Totaal Binnen twee werkdagen reactie
Heb je een vraag over één van onze occasions? Aarzel niet en stel hem direct! 🚗

Auto's vergelijken