Terug

Wanneer ben ik eigenaar van de auto?

Wanneer ben ik eigenaar van de occasion?

Bij de leasevorm Financial Lease betaalt u als het ware uw occasion in termijnen terug. Want het grote voordeel van deze leasevorm is natuurlijk dat u aan het einde van de leaseperiode eigenaar bent van de occasion! Maar hoe werkt dit precies?

Wanneer ben ik eigenaar van de occasion?

Economisch eigenaar van de auto

Met financial lease, ook wel bekend als huurkoop, betaalt u met een vast maandbedrag uw occasion ‘af’. Door akkoord te gaan met de voorwaarden die we bij Occasion Lease Totaal hanteren, bent u vanaf het moment van ingang van het leasecontract, economisch eigenaar. Hier komen de volgende punten bij kijken:

  • Het kenteken van de lease occasion komt op uw naam te staan. 

  • De occasion dient gedurende het leasecontract als onderpand voor Occasion Lease Totaal. 

  • U bent vrij in de mogelijkheden tot het onderhoud van uw occasion.

  • U bent vrij in het aantal kilometers dat wordt gereden en in de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan met de auto. 

  • Rijdt u de occasion zakelijk? Dan zijn er diverse zaken aftrekbaar.
     

Juridisch eigenaar van de auto

Heeft u de occasion volledig afbetaald en is het leasecontract daarmee voldaan? Dan mogen we u feliciteren: U bent juridisch eigenaar van de occasion! U was natuurlijk al economisch eigenaar van de occasion, maar door ook juridisch eigenaar te zijn geniet u vele voordelen en vrijheid. Zo hoeft u geen maandelijkse betalingen meer te voldoen en bent u vrij om te doen met de auto wat u wilt. 

 Zo kunt u ervoor kiezen om de occasion te blijven rijden na afloop van het leasecontract. U bent op dat moment tenslotte de volledige eigenaar van de auto. Maar u heeft ook de keuze om de occasion na afloop te verkopen. Zo krijgt u nog een fair bedrag terug én kunt u met het verkoopbedrag een mooie aanbetaling doen en daarmee een nieuwere occasion leasen. 

Kom met ons in contact!

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden van financial lease? Of wilt u meer weten over het economische en juridische eigendom van de occasion? Bij Occasion Lease Totaal werken we met een enthousiast team aan specialisten die u graag te woord staan. Kom vandaag nog met ons in contact!