Waarom als ondernemer / zzp’er een elektrische occasion leasen?

 

Zakelijk rijden zonder al te hoge kosten. Reden voor veel ondernemers en zzp’ers om te kiezen voor occasion lease. Bovendien geniet u investeringsaftrek en de rente- en afschrijvingskosten zijn maandelijks aftrekbaar. Maar kiest u ervoor een brandstofauto of een elektrische occasion te leasen? 

De leaseprijs van een elektrische occasion ligt doorgaans hoger. Toch kan elektrisch rijden onderaan de streep voordeliger zijn! Wie een elektrische occasion least, bespaart namelijk op energie- en onderhoudskosten en profiteert van diverse fiscale voordelen. Beter voor het milieu én voor uw portemonnee. We geven een overzicht van de kosten waar u mee te maken krijgt.

 

Elektrische occasion leasen

Leasekosten

Nieuwe elektrische auto's kosten vaak veel meer dan benzine- of dieselauto's. Wilt u zakelijk elektrisch rijden, zonder hiervoor de hoofdprijs te betalen? Dan is een occasion een goede keuze. Er komen steeds meer betaalbare tweedehands modellen op de markt. Bij OccasionLease Totaal lease je een elektrische occasion al vanaf €225,11 per maand. Het aanbod is ruim met zowel merken uit het goedkopere als het duurdere segment.
 

Energiekosten

Het opladen van een elektrische auto is stukken goedkoper dan brandstof tanken. De totale energiekosten hangen af van het verbruik van de auto en de manier van opladen. Het goedkoopste is thuis laden aan uw eigen laadpaal, daar betaalt u een stroomtarief van zo’n 23 cent per kWh. Aan een publieke laadpaal betaalt u al iets meer en snelladen langs de snelweg is het duurste. Met een middenklasse auto en een gemiddelde laadmix betaalt u zo’n 6,3 cent elektriciteitskosten per kilometer, tegenover zo’n 10 cent per kilometer aan brandstofkosten voor een vergelijkbare benzineauto. Een aanzienlijk verschil!
 

Onderhoudskosten

Bij Occasion Lease Totaal werken we met Financial Lease, ofwel huurkoop. Dit betekent dat je direct economisch eigenaar bent van de auto. Kosten voor onderhoud komen dus voor jouw rekening. Het leasen van een elektrische occasion is in dat opzicht voordelig. Een elektromotor heeft aanzienlijk minder onderhoud nodig dan een auto met een benzine- of dieselmotor.

De accu is veruit het duurste onderdeel van een elektrische auto, vervanging hiervan kan een grote kostenpost zijn. Gelukkig is inmiddels bewezen dat dit niet snel aan de orde is. De capaciteit van de accu neemt met de jaren en gereden kilometers nauwelijks af.
 

Fiscale voordelen

De overheid stimuleert het rijden van een elektrische auto, om zo de CO2-uitstoot terug te dringen. De fiscale voordelen die ze bieden, kunnen erg aantrekkelijk zijn voor ondernemers en zzp’ers. Zo betaalt u tot 2025 geen motorrijtuigenbelasting en heeft u te maken met een lagere bijtelling. De nieuwwaarde en het bouwjaar van de elektrische auto bepalen het bijtellingspercentage. Gaat u bijvoorbeeld voor een occasion uit bouwjaar 2019 of ouder met een nieuwwaarde onder de €50.000 euro? Dan betaalt u slechts 4% bijtelling. Een overzicht van alle geldende bijtellingspercentages vindt u op de website van de rijksoverheid.
 

Hulp nodig?

Onze deskundige medewerkers adviseren u graag over de verschillende elektrische occasions. Zij kunnen u ook alles vertellen over zakelijk leasen.