Terug
01 juni 2023

Een occasion kopen: Waar moet je op letten?

Het kopen van een occasion, oftewel een tweedehands auto, is een spannende en belangrijke beslissing. Het is een manier om geld te besparen en tegelijkertijd een kwalitatief goede auto te bemachtigen. Om ervoor te zorgen dat je geen kat in de zak koopt, is het essentieel om op bepaalde zaken te letten tijdens het aankoopproces. In dit artikel zullen we bespreken waar je op moet letten bij het kopen van een occasion.

Bekijk aanbod

waar op letten bij occasion kopen Theme shape

1. Budget

Voordat je begint met het zoeken naar een tweedehands auto, is het cruciaal om een duidelijk budget op te stellen. Bepaal hoeveel je bereid bent te besteden en houd je hieraan. Vergeet niet om extra kosten zoals verzekering, belasting en onderhoud in overweging te nemen. Bij Occasion Lease Totaal hebben we voor ieder budget een voorraad aan occasions klaarstaan. 

2. Type auto

Denk goed na over het type auto dat bij je past. Overweeg zaken als het aantal passagiers, brandstofverbruik, het doel van de auto (bijvoorbeeld woon-werkverkeer of familie-uitjes), en de wegomstandigheden waarin je rijdt. Wil je hulp bij het vinden van je perfecte occasion, onze experts staan voor je klaar!

3. Geschiedenis en kilometerstand

 

Bij Occasion Lease garanderen we dat we de volledige geschiedenis van de auto aan je voorleggen. Zo hebben onze occasions informatie over eventuele ongevallen, reparaties, onderhoud en het aantal eigenaren. Daarnaast is ook de kilometerstand belangrijk bij het kopen van een occasion.

4. Proefrit

Een proefrit is een van de belangrijkste stappen bij het kopen van een occasion. Tijdens de rit kun je de algehele staat van de auto beoordelen, zoals de rijprestaties, het geluidsniveau, het comfort en het gedrag op de weg. Bij Occasion Lease Totaal kun je gratis een proefrit doen voor je gekozen occasion.

5. Technische inspectie

Het is verstandig om een onafhankelijke technische inspectie te laten uitvoeren door een monteur voordat je de aankoop afrondt. De monteur kan eventuele verborgen problemen opsporen en een inschatting maken van de toestand van de auto. De experts van Occasion Lease Totaal doen deze al voor je, zo hoef je je nergens zorgen om te maken m.b.t. de aankoop.

6. Papierwerk en registratie

Samen met de professionals van OLT loop je al het papierwerk door. Zo zorg je er voor dat alles duidelijk is en dat er geen misverstanden ontstaan. De medewerkers regelen verder alles m.b.t. de verkoop. Zo rijd je dezelfde dag nog naar buiten in je nieuwe occasion.

Het kopen van een occasion kan een geweldige manier zijn om geld te besparen, en doe je dat bij Occasion Lease Totaal dan weet je zeker dat het goed zit. Daarnaast bieden we ook aan om een auto op afbetaling te kopen. Bekijk vandaag nog ons aanbod en wie weet rijd je vandaag nog in een nieuwe occasion!

Bekijk aanbod

Theme shape
1
Occasion Lease Totaal Binnen twee werkdagen reactie
Heb je een vraag over één van onze occasions? Aarzel niet en stel hem direct! 🚗

Auto's vergelijken