Terug
22 juni 2022

Wat is het verschil tussen Financial Lease en Private Lease van een occasion?

Het leasen van een occasion is populair, dat staat vast. Maar door de grote groei van deze markt komen er ook steeds meer verschillende soorten lease mogelijkheden. En wij merken dat dat bij veel mensen vragen oproept. Wanneer kiest u voor bijvoorbeeld voor Financial Lease of Private Lease? En wat is het verschil tussen deze twee leasevormen?

Bekijk aanbod

tweedehands auto kopen Theme shape

Wat is Private Lease?

Bij Private Lease leaset u een auto voor een vast bedrag per maand zonder dat de auto uw eigendom is. Het voordeel van deze leasevorm is dat er, naast brandstof, geen extra kosten komen bij het maandelijkse bedrag. De leasemaatschappij zorgt voor verzekering, wegenbelasting en onderhoud. Zo komt u nooit voor onverwachte kosten te staan. Na afloop van de leaseperiode levert u de auto gewoon in. U hoeft dus nooit zelf actie te ondernemen om uw auto weer te verkopen.

Toch zijn er ook nadelen van het private leasen van een occasion. Zo zal er bij de start van een overeenkomst altijd een maximum aantal kilometers worden afgesproken. Meer kilometers betekent dus ook meer kosten.

Daarnaast wordt u nooit eigenaar van de auto. U zult dus nooit kunnen profiteren van restwaarde. Ook kunnen schadevrije jaren verlopen bij het private leasen van een gebruikte auto.

Moet u dan kiezen voor Financial Lease?

Naast Private Lease van een tweedehands auto is Financial Lease ook een veelgebruikte vorm. Hierbij bent u wel direct economisch eigenaar en is de restwaarde van de auto wel van u.

Bij Financial Lease betaalt u, in tegenstelling tot Private Lease, wel zelf de verzekering en wegenbelasting. Het voordeel hiervan is dat u uw schadevrije jaren dus ook nooit zal verliezen.

Occasion Private Lease bij OccasionLease?

Dat is helaas niet mogelijk. Bij OccasionLease zal u altijd een overeenkomst aangaan op basis van Financial Lease. Vaak worden deze begrippen door elkaar gehaald dus check altijd goed op welke manier u een overeenkomst aangaat. Dit kan u namelijk veel geld schelen!

Bekijk aanbod

Theme shape
Whatsapp-Occasion Lease Totaal
Occasion Lease Totaal Online
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me vooral een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.