Terug
22 juni 2022

Tweedehands auto’s worden duurder: stap over op financial leasen

Occasions zijn momenteel duurder dan ooit, meldt publieke omroep AvroTros. Dat wordt bevestigd door het online platform Autoscout24, een auto marktplaats waar dagelijks meer dan 1,8 miljoen occasions worden aangeboden. Wat blijkt? De gemiddelde occasion kost nu zo’n €24.428 euro, een stijging van wel meer dan 20% ten opzichte van vorig jaar. Dat is uiteraard slecht nieuws als je op het punt staat om een nieuwe occasion te kopen. Tijd om over te stappen op financial lease en te profiteren van de fiscale voordelen!

Bekijk tweedehands auto’s

Occasion leasen startende ondernemer Theme shape

Tekort aan tweedehands auto’s: vraag groter dan aanbod

Dat occasions zo hard in prijs zijn gestegen hebben we grotendeels te danken aan het schaarse aanbod in combinatie met de stijgende vraag naar tweedehands auto’s. Dit leidt tot stijgende inkoopprijzen voor handelaren. Occasiondealers weten niet meer goed waar zij nog auto’s vandaan moeten halen en verkopen al jaren niet meer zoveel nieuwe auto’s als ze voorheen deden. En dat is nog niet alles, want ook lange wachttijden en leveringsproblemen zijn van grote impact op het aanbod tweedehands auto’s. Kortom: geen goed moment om een tweedehands auto aan te schaffen.

Waarom overstappen op financial lease?

Het kopen van een auto is een goede investering, maar wat je liever niet wil is de hoofdprijs betalen voor een tweedehands auto. De prijsstijgingen breiden zich als een olievlek uit met als gevolg dat consumenten op zoek gaan naar tweedehands auto’s. Maar wat krijg je als de vraag zo groot is dat vraag en aanbod niet meer in balans zijn? Juist, een schaarste en dat zorgt ervoor dat de occasionprijzen blijven stijgen. Gelukkig krijg je tegenwoordig ook de mogelijkheid om een (tweedehands) auto te leasen en dat brengt vele voordelen met zich mee. Zo zorgt financial lease er onder andere voor dat jij als particulier of ondernemer tegen een vast maandbedrag een auto kunt ‘huren’, zonder hiervoor een grote investering te doen. En dat niet alleen, want zodra de leasetermijn is voldaan, wordt de auto direct volledig eigendom van jou. Dat is voordelig!

Bekijk ons ruime aanbod occasions!

Of je nu op zoek bent naar een diesel, benzine, elektrische of hybride auto: de juiste leaseauto zit er altijd tussen. Met meer dan 100 occasions op voorraad kunnen we met een gerust hart zeggen dat er voor ieder wat wils is en dát tegen betaalbare prijzen. Neem een kijkje tussen ons aanbod en vind jouw droomauto!

Financial lease: vraag het onze specialisten!

Natuurlijk brengt financial lease nog veel meer voordelen met zich mee. Meer te weten komen over financial lease zakelijk? Lees onze blog of neem vrijblijvend contact op met onze vakspecialisten en stel jouw vragen. Onze werknemers doen er alles aan om jou zo snel mogelijk te voorzien van advies op maat. 

Ons aanbod

Kia Niro J-938-KD

Kia Niro

1.6 GDi Hybrid DynamicLine

2020 105.455 km Automaat Benzine / Elektrisch

€ 358,- /mnd*

Kia Niro P-902-PB

Kia Niro

1.6 GDi PHEV Executive

2018 98.017 km Automaat Benzine / Elektrisch

€ 338,- /mnd*

Kia Picanto T-281-PH
BTW

Kia Picanto

1.0 DPi DynamicLine

2023 12.955 km Handgeschakeld Benzine

€ 248,- /mnd*

SEAT Arona X-810-HL

SEAT Arona

1.0 TSI Style Business Intense // NAVI // CLIMA / CRUISE // CAMERA

2019 52.402 km Automaat Benzine

€ 275,- /mnd*

Theme shape
1
Occasion Lease Totaal Binnen twee werkdagen reactie
Heb je een vraag over één van onze occasions? Aarzel niet en stel hem direct! 🚗

Auto's vergelijken