Terug
17 juni 2022

Tweedehands auto kopen op afbetaling

Een begrip waar u steeds meer over hoort: een tweedehands auto kopen op afbetaling. Vaak geeft dit een koper de kans om een jong gebruikte auto te rijden tegen een aantrekkelijke regeling. U hoeft immers niet in één keer een groot bedrag te betalen, maar u kunt zelf bepalen wat u maandelijks kunt missen en hier een auto bij uitzoeken. Ook als u zakelijk een auto wilt rijden, kan een occasion lease een uitkomst zijn. Omdat er natuurlijk meer bij komt kijken dan alleen profiteren van een aantrekkelijk maandbedrag, geven wij u enkele tips waar u op moet letten bij het kopen van een tweedehands auto op afbetaling.

second-hand car on installment Theme shape

Wat houdt het kopen op afbetaling in?

Een occasion kopen op afbetaling is hetzelfde als Financial Lease ofwel het financieren van uw aankoop. Het totale aankoopbedrag wordt verdeeld over het aantal maanden dat u de auto afbetaalt. Hierover komt nog een percentage aan rente. U kunt bij OccasionLease altijd zelf bepalen of u meer wilt aanbetalen. Heeft u bijvoorbeeld een auto die u wilt inruilen? Dan kunt u dat bedrag perfect gebruiken als extra op uw aanbetaling. Hoe hoger immers uw aanbetaling, hoe lager uw maandbedrag en rente zal zijn. Ook de 50/50 deal is hierin een uitkomst.

Kan ik een occasion kopen op afbetaling als ondernemer/ZZP’er?

Als startende ondernemer heeft u de mogelijkheid om een occasion op afbetaling te kopen. Wij vertrouwen op uw kunnen. En met een een voordelige occasion kunt u de weg op! Wilt u een occasion leasen als ZZP’er? Ook dan kunt u bij ons terecht voor een voordelig lease contract. Een occasion leasen heeft vele pluspunten voor u als ondernemer, waaronder fiscale voordelen. Denk bijvoorbeeld ook eens aan het leasen van een automaat tegen voordelige tarieven!

Wordt een afbetaling geregistreerd bij het BKR?

Wanneer u bij ons een leaseaanvraag indient, zullen wij altijd een BKR check doen. Dit houdt in dat wij nagaan of u een negatieve BKR registratie heeft. Wanneer dit het geval is kunnen wij u helaas niet verder helpen.

Omdat u met het kopen van een tweedehands auto op afbetaling ook een soort lening aangaat, zal u altijd een registratie krijgen bij het BKR. Wanneer u zich netjes aan de betaalafspraken houdt, zal dit geen negatief effect voor u hebben. Het kopen van een tweedehands auto op afbetaling geeft u dus meer kansen om een jong gebruikte auto te kopen. Echter willen wij u er wel op wijzen dat het een vorm van geld lenen is, waar u dus rente over betaald.

Wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem dan contact op via het contactformulier of doe direct een leaseaanvraag om te zien of u in aanmerking komt voor Financial Lease.

Bekijk aanbod

Theme shape
Whatsapp-Occasion Lease Totaal
Occasion Lease Totaal Online
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me vooral een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.