Terug
01 juni 2023

Tips voor wanneer je een tweedehands auto gaat kopen

Het aanschaffen van een tweedehands auto, ook wel een occasion genoemd, is een belangrijke en spannende beslissing. Het biedt een mogelijkheid om kosten te besparen terwijl je toch een kwalitatieve auto bemachtigt. Om ervoor te zorgen dat je geen spijt krijgt van je aankoop, is het van essentieel belang om tijdens het aankoopproces op specifieke zaken te letten. Hier zijn enkele waardevolle tips voor het kopen van een tweedehands auto.

Bekijk aanbod

tips tweedehands auto kopen Theme shape

Onze tips voor het kopen van een occasion

Je gaat een occasion kopen, dan zijn de volgende stappen belangrijk om te doorlopen:

1. Stel een duidelijk budget op

Voordat je begint met het zoeken naar een tweedehands auto, is het cruciaal om een duidelijk budget op te stellen. Bepaal hoeveel je bereid bent te besteden en houd je hieraan. Vergeet niet om extra kosten zoals verzekering, belasting en onderhoud in overweging te nemen. Bij Occasion Lease Totaal hebben we een ruime voorraad aan occasions die passen bij ieder budget. Hierdoor hoef je nooit meer te betalen dan dat je vooraf had bepaald.

2. Kies het juiste type auto

Denk goed na over het type auto dat bij je past. Overweeg factoren zoals het aantal passagiers, brandstofverbruik, het doel van de auto (bijvoorbeeld woon-werkverkeer of familie-uitjes) en de wegomstandigheden. Onze experts staan klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte occasion.

3. Controleer de geschiedenis en kilometerstand

Bij Occasion Lease garanderen we een volledige geschiedenis van de auto, inclusief informatie over eventuele ongevallen, reparaties, onderhoud en het aantal eigenaren. De kilometerstand is ook van groot belang bij de aanschaf van een occasion.

4. Maak een proefrit

Een proefrit is een van de belangrijkste stappen bij het kopen van een occasion. Bij Occasion Lease Totaal kun je gratis een proefrit maken in de door jou gekozen auto, zodat je de algehele staat van de auto kunt beoordelen.

5. Voer een technische inspectie uit

Laat een onafhankelijke technische inspectie uitvoeren door een monteur voordat je de aankoop afrondt. Onze experts bij Occasion Lease Totaal voeren deze inspectie al voor je uit, waardoor je met een gerust hart kunt kopen.

6. Papierwerk en registratie regelen

Samen met de professionals van OLT loop je al het papierwerk door, zodat alles duidelijk is en er geen misverstanden ontstaan. Onze medewerkers regelen alle zaken rondom de verkoop, zodat je dezelfde dag nog in je nieuwe occasion kunt rijden. Bij Occasion Lease Totaal bieden we niet alleen een geweldige manier om geld te besparen, maar ook de zekerheid van een goede aankoop. Bekijk vandaag nog ons aanbod en wellicht rijd je vandaag nog in jouw nieuwe occasion! Ben je nog benieuwd welke vragen je kunt stellen bij het kopen van een occasion, ook daar hebben we een aantal tips voor!

Bekijk aanbod

Welke vragen moet je stellen bij het kopen van een occasion?

Bij het aanschaffen van een occasion is het van belang om specifieke vragen te stellen om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen. Overweeg de volgende vragen voor een grondige inspectie:

1. Onderhoudsgeschiedenis

Verdiep je in de volledige onderhoudsgeschiedenis van de auto. Informeer niet alleen naar regulier onderhoud, maar vraag ook gedetailleerd naar eventuele eerdere reparaties. Een compleet beeld van het verleden van de auto geeft inzicht in hoe goed deze is verzorgd en helpt bij het identificeren van mogelijke verborgen gebreken.

2. Reden van verkoop

Begrijp de motivatie achter de verkoop van de auto. Vraag niet alleen naar eventuele problemen, maar ook naar eventuele upgrades die zijn uitgevoerd. Deze informatie kan een cruciale rol spelen bij het bepalen van de algehele conditie en betrouwbaarheid van de auto. In het geval van particuliere aankoop is dit een belangrijke vraag, als je een auto koopt bij Occasion Lease Totaal is dit natuurlijk allemaal vanzelfsprekend.

3. Kilometerstand

Ga verder dan alleen de huidige kilometerstand en vraag naar het type kilometers dat de auto heeft afgelegd. Is het voornamelijk snelwegkilometers of stadsverkeer? Deze nuance is van belang om de intensiteit van het gebruik te begrijpen en kan invloed hebben op de slijtage van belangrijke onderdelen.

4. Ongevalsgeschiedenis

Neem de tijd om specifieke vragen te stellen over eventuele eerdere ongevallen. Een gedetailleerd verslag van de ongevalsgeschiedenis biedt inzicht in mogelijke schade, reparaties en de algehele structurele integriteit van de auto.

5. Garantie en Retourbeleid

Voor particuliere aankopen is het van groot belang om te informeren naar de beschikbare garantie- en retourmogelijkheden. Bij Occasion Lease Totaal begrijpen we dat dit aspect cruciaal is en staan we klaar om je hierover in detail te informeren, zodat je met een gerust hart je keuze kunt maken.

6. Brandstofverbruik

Stel vragen met betrekking tot het brandstofverbruik van de auto, vooral als je van plan bent veel kilometers te maken. Een goed inzicht in het brandstofverbruik helpt je niet alleen bij het plannen van je kosten, maar kan ook wijzen op mogelijke motorische problemen.

Bij Occasion Lease Totaal begrijpen we het belang van deze vragen en zijn we toegewijd aan het verstrekken van gedetailleerde en transparante antwoorden. Onze experts staan klaar om je te begeleiden door het aankoopproces, waardoor je een zorgeloze en vertrouwde ervaring hebt bij het verwerven van je tweedehands auto.

Bekijk aanbod

Theme shape
1
Occasion Lease Totaal Binnen twee werkdagen reactie
Heb je een vraag over één van onze occasions? Aarzel niet en stel hem direct! 🚗

Auto's vergelijken