Terug
17 juni 2022

Huurkoop occasion zonder BKR-registratie

Bij Occasion Lease streven wij ernaar ten alle tijden jouw wensen te vervullen. Huurkoop van een occasion is een mooie manier om voor een vastgesteld maandbedrag, jouw favoriete occasion te rijden. Het niet mogelijk om een occasion met huurkoop te rijden zonder hier een BKR-registratie voor te krijgen. Je kunt de BKR-registratie zien als een bescherming voor jou als consument.

Bekijk aanbod

tweedehands auto kopen Theme shape

Wat is een BKR-registratie?

De Stichting BKR zet zich in voor een financieel gezond Nederland. Hierbij proberen ze problemen te voorkomen bij schulden, fraude en kredieten. Wij als OccasionLease vragen jo uw BKR-overzicht op en geven het verleende krediet door aan Stichting BKR.

Aan de hand van jouw BKR-overzicht baseren wij onze keuze om wel of niet met elkaar in zee te gaan. Mocht je tijdens de huurkoop achterlopen op betalingen, zijn wij genoodzaakt dit aan Stichting BKR door te geven. Lees hier meer informatie over Stichting BKR en hun werkwijze.

BKR-toetsing bij de huurkoop van een occasion

Bij de huurkoop van een auto zónder BKR-toetsing loop jij als consument het risico om hier financiële gevolgen aan te ervaren. Om je hiervoor te behoeden wordt er een toetsing uitgevoerd om te kijken of jouw inkomen voldoende is om zo aan de maandelijkse verplichting te kunnen voldoen. Wanneer je op tijd betaald en geen achterstanden oploopt zal jouw BKR-registratie een positieve codering bevatten. Ook als er al kredieten en leningen van jou bij Stichting BKR geregistreerd zijn, kun je een huurkoop contract afsluiten. Bij Occasion Lease bekijken wij per klant of het verantwoord is om een leasecontract aan te gaan. Met het afsluiten van een huurkoop contract ga je een financiële verplichting aan, daarom wordt deze geregistreerd bij Stichting BKR.

De voordelen van een BKR-registratie:

  • De risico’s worden op voorhand ingeschat
  • Het biedt transparantie in mogelijkheden voor jou als consument
  • Het werkt beschermend
  • Je weet waar je aan toe bent

Kun je een auto huurkopen met een negatieve BKR-registratie?

Mocht je momenteel een negatieve BKR-registratie hebben, dan kom je niet in aanmerking voor de huurkoop van een tweedehandsauto. Om een huurkoop occasion te rijden bij Occasion Lease hebben wij een positieve BRK-toetsing nodig.

Bekijk aanbod

Theme shape
1
Occasion Lease Totaal Binnen twee werkdagen reactie
Heb je een vraag over één van onze occasions? Aarzel niet en stel hem direct! 🚗

Auto's vergelijken