Terug
17 juni 2022

Huurkoop occasion zonder BKR-registratie

Bij OccasionLease streven wij ernaar ten alle tijden uw wensen te vervullen. Huurkoop van een occasion is een mooie manier om voor een vastgesteld maandbedrag, uw favoriete occasion te rijden.

Bij OccasionLease is het niet mogelijk om een occasion met huurkoop te rijden zonder hier een BKR-registratie voor te krijgen. U kunt de BKR-registratie zien als een bescherming voor u als consument.

Bekijk aanbod

tweedehands auto kopen Theme shape

Wat is een BKR-registratie?

De Stichting BKR zet zich in voor een financieel gezond Nederland. Hierbij proberen ze problemen te voorkomen bij schulden, fraude en kredieten. Wij als OccasionLease vragen uw BKR-overzicht op en geven het verleende krediet door aan Stichting BKR.

Aan de hand van uw BKR-overzicht baseren wij onze keuze om wel of niet met elkaar in zee te gaan. Mocht u tijdens de huurkoop achterlopen op betalingen, zijn wij genoodzaakt dit aan Stichting BKR door te geven. Lees hier meer informatie over Stichting BKR en hun werkwijze.

BKR-toetsing bij de huurkoop van een occasion

Bij de huurkoop van een auto zónder BKR-toetsing loopt u als consument het risico om hier financiële gevolgen aan te ervaren. Om u hiervoor te behoeden wordt er een toetsing uitgevoerd om te kijken of uw inkomen voldoende is om zo aan de maandelijkse verplichting te kunnen voldoen. Wanneer u op tijd betaald en geen achterstanden oploopt zal uw BKR-registratie een positieve codering bevatten. Ook als er al kredieten en leningen van u bij Stichting BKR geregistreerd zijn, kunt u een huurkoop contract afsluiten. Bij OccasionLease bekijken wij per klant of het verantwoord is om een leasecontract aan te gaan. Met het afsluiten van een huurkoop contract gaat u een financiële verplichting aan, daarom wordt deze geregistreerd bij Stichting BKR.

De voordelen van een BKR-registratie:

  • De risico’s worden op voorhand ingeschat
  • Het biedt transparantie in mogelijkheden voor u als consument
  • Het werkt beschermend
  • U weet waar u aan toe bent

Kunt u een auto huurkopen met een negatieve BKR-registratie?

Mocht u momenteel een negatieve BKR-registratie hebben, dan komt u niet in aanmerking voor de huurkoop van een tweedehandsauto. Om een huurkoop occasion te rijden bij OccasionLease hebben wij een positieve BRK-toetsing nodig.

Bekijk aanbod

Theme shape
Whatsapp-Occasion Lease Totaal
Occasion Lease Totaal Online
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me vooral een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.