Terug
20 juni 2022

Voordelen elektrische occasion leasen als ondernemer

Zakelijk rijden zonder al te hoge kosten. Een elektrische occasion lease wordt daarom steeds vaker gekozen door veel ondernemers en ZZP’ers. Jij geniet van investeringsaftrek en de rente- en afschrijvingskosten zijn maandelijks aftrekbaar. Een occasion leasen als ZZP’er biedt daarnaast vele andere voordelen, maar ook als je startend ondernemer bent is het een voor de hand liggende keuze.

Aanbod zakelijke elektrische occasions

Elektrische occasion leasen Theme shape

Grijze brandstofauto of een elektrische occasion leasen?

Aan het leasen van een elektrische occasion zitten verschillende voor- en nadelen. Toch kan elektrisch rijden onderaan de streep voordeliger zijn! Wie een elektrische occasion least, bespaart namelijk op energie- en onderhoudskosten en profiteert van diverse fiscale voordelen. Beter voor het milieu én voor jouw portemonnee. We geven een overzicht van de kosten waar je mee te maken krijgt.

Maandelijkse leasekosten

Nieuwe elektrische auto’s kosten vaak veel meer dan benzine- of dieselauto’s. Wil je zakelijk leasen en elektrisch rijden, zonder hiervoor de hoofdprijs te betalen? Dan is een occasion een goede keuze. Er komen steeds meer betaalbare tweedehands modellen op de markt. Bij Occasion Lease Totaal lease je een elektrische occasion al vanaf € 225,11 per maand. Het aanbod is ruim met zowel merken uit het goedkopere dan het duurdere segment.

Energiekosten

Het opladen van een elektrische auto is stukken goedkoper dan brandstof tanken. De totale energiekosten hangen af van het verbruik van de auto en de manier van opladen. Het goedkoopste is thuis laden aan jouw eigen laadpaal, daar betaal jij een stroomtarief van zo’n 23 cent per kWh. Aan een publieke laadpaal betaal jij al iets meer en snelladen langs de snelweg is het duurste. Met een middenklasse auto en een gemiddelde laadmix betaal je zo’n 6,3 cent elektriciteitskosten per kilometer, tegenover zo’n 10 cent per kilometer aan brandstofkosten voor een vergelijkbare benzineauto. Een aanzienlijk verschil!

Onderhoudskosten van een elektrische auto

Bij Occasion Lease Totaal werken we met financial lease, ofwel huurkoop. Dit betekent dat jij direct economisch eigenaar bent van de auto. Kosten voor onderhoud komen dus voor jouw rekening. Het leasen van een elektrische occasion is in dat opzicht voordelig. Een elektromotor heeft aanzienlijk minder onderhoud nodig dan een auto met een benzine- of dieselmotor.

De accu is veruit het duurste onderdeel van een elektrische auto, vervanging hiervan kan een grote kostenpost zijn. Gelukkig is inmiddels bewezen dat dit niet snel aan de orde is. De capaciteit van de accu neemt met de jaren en gereden kilometers nauwelijks af. Zo kun je als startende ondernemer ook voordelig een occasion leasen.

Fiscale voordelen

De overheid stimuleert het rijden van een elektrische auto, om zo de CO2-uitstoot terug te dringen. De fiscale voordelen die ze bieden, kunnen erg aantrekkelijk zijn voor ondernemers en ZZP’ers. Zo betaalt u tot 2025 geen motorrijtuigenbelasting en heeft u te maken met een lagere bijtelling. De nieuwwaarde en het bouwjaar van de elektrische auto bepalen het bijtellingspercentage. Ga jij bijvoorbeeld voor een occasion uit bouwjaar 2019 of ouder met een nieuwwaarde onder de €50.000 euro? Dan betaal je slechts 4% bijtelling. Een overzicht van alle geldende bijtellingspercentage vind jij op de website van de rijksoverheid.

Hulp nodig?

Onze deskundige medewerkers adviseren jou graag over de verschillende elektrische occasions. Zij kunnen u ook alles vertellen over zakelijk leasen.

Bekijk alle zakelijke elektrische occasions

Theme shape
1
Occasion Lease Totaal Binnen twee werkdagen reactie
Heb je een vraag over één van onze occasions? Aarzel niet en stel hem direct! 🚗

Auto's vergelijken