Terug
19 april 2022

De voor- & nadelen van een elektrische occasion leasen

Lees in deze blog alle voordelen en nadelen van een elektrische auto lease occasion.

De voor- & nadelen van een elektrische occasion leasen Theme shape

Elektrisch rijden wordt steeds populairder.

Het aanbod elektrische leaseauto’s is de afgelopen jaren flink toegenomen en daarmee ook het aanbod occasions. Volledig elektrische auto’s worden steeds betaalbaarder en de specificaties verbeteren snel. Toch brengt het leasen van een elektrische occasion naast voordelen ook nadelen met zich mee. We zetten zowel de voors- als de tegens voor jou op een rijtje.

Hybrid car

Voordelen van een elektrische occasion

Milieuvriendelijk

Wil jij een steentje bijdragen aan een beter milieu, dan is een elektrische occasion een verstandige keuze. Een volledig elektrische auto stoot geen milieuonvriendelijke stoffen uit tijdens het rijden.

Stille en snelle motor

Een elektromotor maakt geen tot weinig geluid, wel zo fijn! Bovendien accelereert een elektrische auto sneller dan een auto met een verbrandingsmotor.

Lagere energie- en onderhoudskosten

Het opladen van een elektrische auto is aanzienlijk goedkoper dan de tankkosten voor een benzine- of dieselauto. Daarnaast heeft een elektromotor minder onderhoud nodig, wat je veel kosten bespaart.

Geen motorrijtuigenbelasting (MRB)

Tot 2025 betaal je geen motorrijtuigenbelasting voor een volledig elektrische auto.

Lagere bijtelling voor de zakelijke rijder

Wie zakelijk elektrisch rijdt, hoeft minder bijtelling te rekenen. Zo betaal je voor een elektrische occasion uit bouwjaar 2019 of ouder met een nieuwwaarde onder de €50.000 slechts 4% bijtelling. Een overzicht van alle geldende bijtellingspercentages vind je op de website van de rijksoverheid.

Nadelen van een elektrische occasion

Lage actieradius

De actieradius van een elektrische auto is klein vergeleken met die van een brandstofauto. Dit betekent dat je slechts een kortere afstand kunt afleggen op een volle accu en dus vaker moet opladen.

Opladen duurt lang

Een brandstofauto heb je binnen een paar minuten vol getankt met benzine of diesel. Het opladen van de elektrische accu duurt daarentegen veel langer. Aan een normale laadpaal duurt dit al gauw 6 tot 10 uur. Langs snelwegen kun je steeds vaker ook snelladen. Binnen 20 tot 40 minuten is jouw accu dan weer voor 80% opgeladen. Houd hierbij wel rekening met hogere energiekosten.

Lagere maximumsnelheid

Een elektrische auto heeft een lagere maximale snelheid dan een brandstofauto. Toch zul je hier met een maxiumsnelheid van 100 km/u op de Nederlandse snelwegen niets van merken.

Het aanbod elektrische occasions

Occasion Lease Totaal heeft elektrische occasions in iedere prijsklasse. Vooral een elektrische occasion leasen als ondernemer is ontzettend aantrekkelijk. Het aanbod is divers met modellen van de merken Nissan, KIA, Renault, Mini, Tesla, Audi en Porsche.

Bekijk ons aanbod elektrische auto’s

VDNS Showroom Helmond

Wist je dat?

Bij OccasionLease totaal beschikken we over een divers aanbod occasions. Dit aanbod biedt keuze uit verschillende merken, modellen en prijsklassen.

Theme shape
1
Occasion Lease Totaal Binnen twee werkdagen reactie
Heb je een vraag over één van onze occasions? Aarzel niet en stel hem direct! 🚗

Auto's vergelijken