Terug
17 juni 2022

50/50 Deal

Het kiezen voor een 50/50 deal wordt steeds populairder. Echter is het voor velen nog niet helemaal duidelijk wat het inhoudt. Wij leggen het jou graag uit.

Leasevoorwaarden Theme shape

Wat is een 50/50 deal?

Een 50/50 deal wordt gezien als een uitgestelde betaling. Wanneer je kiest voor een 50/50 deal betaal je 50% van het bedrag bij aflevering van de auto. De overige 50% worden maandelijks afbetaald. Dit wordt gezien als een financieringscontract. Bij Occasion Lease Totaal wordt de overige 50% betaald door middel van financial lease van je occasion.

Gebruik maken van een 50/50 deal

Indien je gebruik wilt maken van een 50/50 deal dien je door een aantal procedures te gaan. Je kunt gebruik maken van deze deal indien je niet te veel kosten aan levensonderhoud en/of openstaande schulden heeft. Dit hebben de richtlijnen voor het verstrekken van consumentenkrediet bepaald.

Kiezen voor een 50/50 deal

Overweeg jij om te kiezen voor een 50/50 deal? Het kiezen voor deze vorm van financieren brengt, net zoals alle andere financieringsvormen, risico’s met zich mee. Namelijk wordt er een bepaald rentepercentage over het overige 50% bedrag betaald. Indien de auto wordt gestolen dient deze evengoed afbetaald te worden. Het aangaan van deze vorm van financieren is een vorm van lenen en wordt geregistreerd bij het BKR.

Echter heeft deze vorm niet alleen maar nadelen en biedt het ook voordelen om te kiezen voor deze deal. Zo hoeft je bij aflevering maar 50% te betalen van het aanschafbedrag bij afhandeling en niet het gehele bedrag. Tevens bepaal je zelf de looptijd van de overige 50% die door jou moet worden voldaan. Tijdens deze looptijd betaal je een vast maanbedrag tegen een vaste rente. Tot slot komen er geen overige kosten bij.

Wil jij gebruik maken van deze deal? Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze showroom.

Bekijk aanbod Neem contact op

Theme shape
1
Occasion Lease Totaal Binnen twee werkdagen reactie
Heb je een vraag over één van onze occasions? Aarzel niet en stel hem direct! 🚗

Auto's vergelijken