Terug

Wanneer ben ik eigenaar van de auto?

Bij financial lease betaal jij als het ware de occasion in termijnen terug. Want het grote voordeel van deze leasevorm is natuurlijk dat je aan het einde van de leaseperiode eigenaar bent van de occasion! Maar hoe werkt het betalen van jouw tweedehands auto in termijnen precies?

Economisch eigenaar van de auto

Met financial lease, ook wel bekend als huurkoop, betaal je met een vast maandbedrag de occasion ‘af’. Door akkoord te gaan met de voorwaarden die we bij Occasion Lease Totaal hanteren, ben jij vanaf het moment van ingang van het leasecontract, economisch eigenaar. Hier komen de volgende punten bij kijken:

  • Het kenteken van de lease occasion komt op jouw naam te staan.
  • De occasion dient gedurende het leasecontract als onderpand voor Occasion Lease Totaal.
  • Je bent vrij in de mogelijkheden tot het onderhoud van uw occasion.
  • Ook ben je vrij in het aantal kilometers dat wordt gereden en in de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan met de auto.
  • Rijd je de occasion zakelijk? Dan zijn er diverse zaken aftrekbaar.

Juridisch eigenaar van de auto

Heb je de occasion volledig afbetaald en is het leasecontract daarmee voldaan? Dan feliciteren we jou: dan ben je juridisch eigenaar van de occasion! Je was natuurlijk al economisch eigenaar van de occasion, maar door ook juridisch eigenaar te zijn geniet je vele voordelen en vrijheid. Zo hoef je geen maandelijkse betalingen meer te voldoen en ben je vrij om te doen met de auto wat je wil.

Kies er voor om de occasion te blijven rijden na afloop van het leasecontract of verkoop jouw occasion na afloop. Zo krijg je een fair bedrag terug én is het mogelijk om met het verkoopbedrag een mooie aanbetaling te doen op een nieuwe occasion.

Kom met ons in contact!

Ben jij benieuwd geworden naar de mogelijkheden van financial lease? Of wil je meer weten over het economische en juridische eigendom van de occasion? Bij Occasion Lease Totaal werken we met een enthousiast team aan specialisten die jou graag te woord staan.

Contact opnemen

1
Occasion Lease Totaal Binnen twee werkdagen reactie
Heb je een vraag over één van onze occasions? Aarzel niet en stel hem direct! 🚗

Auto's vergelijken