Terug

Hoe wordt het maandbedrag bepaald?

Hoe wordt het maandbedrag bepaald?

Als u een financial leasecontract bij ons aangaat, dan is het fijn om te weten hoe de vork in de steel zit. U wilt weten waar u aan toe bent en, niet geheel onbelangrijk, waar uw geld precies heen gaat. Daarom leggen we u hier precies uit waar het maandbedrag precies uit bestaat. Zo weet u na het lezen van dit artikel waar uw maandelijkse leasesom uit is opgemaakt en welke afwegingen hierbij worden gemaakt!

Hoe wordt het maandbedrag bepaald?

Uw maandelijkse leasebedrag

Wanneer u door ons aanbod scrolt, ziet u bij iedere occasion een leasebedrag staan. Dit leasebedrag is gebaseerd op een leasetermijn van 60 maanden. Mocht u langer of korter willen leasen, dan wordt dit bedrag voor u aangepast. Onze leasesom wordt opgemaakt met de volgende formule:

We bekijken de fiscale waarde van de occasion en nemen hierbij een restwaarde van 20% (slottermijn). Dit bedrag is het totale leasebedrag. Als aanbetaling betaalt u 20% van de aanschafprijs. Afhankelijk van de periode waarin u de occasion wilt leasen, wordt het totale leasebedrag gedeeld door het aantal maanden. Het bedrag dat hierbij overblijft is het maandelijkse bedrag wat u voor de occasion gaat betalen. 

Haal het optimale uit uw occasion

Occasion Lease Totaal wordt gerund door twee vakkundige autogarages: autogarage Muzenberg in Eindhoven en autogarage V.D. Nieuwenhuijzen in Helmond. Is uw occasion toe aan een onderhoudsbeurt? Dan bent u bij een van onze garages van harte welkom! Of het hierbij gaat om regulier onderhoud of specifiek werk, met een team aan specialisten gaan we graag met uw occasion aan de slag!

De voordelen van onderhoud

Uiteindelijk wil iedere autobezitter maar een ding: de waarde van zijn of haar auto zo lang mogelijk behouden. Door regelmatig uw occasion met regelmaat een onderhoudsbeurt te laten ondergaan, behoudt de auto zijn waarde langer. Een ander fijn voordeel? U komt minder snel voor verrassingen te staan. Eventuele mankementen worden vroegtijdig ontdekt en krijgen op deze manier niet de kans om schade aan uw occasion te geven. 

Geef uw occasion dat wat het verdient!

Uw occasion een fijne upgrade geven? Daar staan we bij Occasion Lease Totaal helemaal achter! Want het toevoegen van de juiste accessoires aan uw occasion, zorgt in veel gevallen voor extra veel rijplezier en comfort! Bij onze garages kunt u terecht voor:

  • Het laten inbouwen en installeren van een veiligheidsalarm 

  • Een navigatiesysteem laten inbouwen en installeren. 

  • Een audio-installatie laten inbouwen en installeren. 

  • Een trekhaak laten plaatsen. 

Wilt u meer weten over het maandelijkse leasebedrag? Of bent u juist benieuwd naar het onderhoud en de extra’s die optioneel worden toegevoegd? Kom dan vandaag nog in contact met ons team! Met een team aan enthousiaste specialisten en monteurs staan we u graag te woord.