Terug
20 juni 2022

Occasion leasen en BKR

Wel een auto leasen maar toch lagere maandelijkse lasten hebben dan via Private Lease? Of misschien is het financieel aantrekkelijker om een auto te leasen in plaats van er een te kopen. Dan is het leasen van een occasion via Financial Lease de perfecte oplossing. Hier hoef jij dus niet in één keer een hoge aanschafprijs te betalen en ben je economisch eigenaar van de auto. Aangezien de lasten maandelijks betaald moeten worden is het belangrijk om na te gaan of je dit contract aan kan gaan en te bedenken wat de financiële gevolgen hier van zijn.

Bekijk aanbod

Tweedehands auto leasen Theme shape

BKR-registratie bij leasen van occasion

Een BKR-registratie zorgt voor bescherming van de consument tijdens bijvoorbeeld het leasen van een auto. Alvorens het aangaan van een leaseovereenkomst is het van belang om na te gaan of je geen hogere betalingsverplichtingen aangaat dan dat er aan inkomsten binnenkomt. Bij de aanvraag van een occasion lease kan er een toetsing worden gedaan om te kijken of jouw inkomen voldoende is om zo aan de maandelijkse verplichting van de lease te kunnen voldoen. Een maatschappij wil graag zekerheid ontvangen dat zijn klanten de betalingen kunnen blijven voldoen.

Ook bij het leasen van een tweedehands auto krijg je een BKR-registratie, wanneer je op tijd betaalt en geen achterstanden oploopt is deze codering positief. Andere kredietverstrekkers hebben dan inzicht in of je voldoet aan maandelijkse betalingsverplichtingen.

Heb jij momenteel een negatieve BKR-registratie? Dan kom je niet in aanmerking om een auto te leasen via Occasion Lease.

Aanbod auto’s OccasionLease

We willen graag voor je nagaan of je in aanmerking komt voor het leasen van een tweedehands auto. Zoek een auto in ons aanbod uit en we zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen om jouw aanvraag te bespreken!

Bekijk aanbod

Theme shape
1
Occasion Lease Totaal Binnen twee werkdagen reactie
Heb je een vraag over één van onze occasions? Aarzel niet en stel hem direct! 🚗

Auto's vergelijken