Wat moet ik weten als ik een occasion op afbetaling koop?

Steeds meer mensen doen het, een tweedehands auto kopen op afbetaling. Begrijpelijk, want op deze manier kunt u een jonge occasion rijden zonder dat u het aankoopbedrag ineens hoeft te betalen. U bepaalt zelf welk bedrag u per maand kunt missen en kiest een occasion die daarbij past. Klinkt goed toch?

Hoe werkt het kopen op afbetaling?

Een occasion kopen op afbetaling noemen we ook wel financial lease. Het komt erop neer dat u het aankoopbedrag, plus een klein bedrag aan rente, in maandelijkse termijnen afbetaalt. Als u wilt kunt u ook een gedeelte van het aankoopbedrag meteen betalen bij de aanschaf en het restant in maanden. Veel mensen gebruiken hiervoor bijvoorbeeld het bedrag dat ze ontvangen voor het inruilen van hun oude auto. Op die manier verlagen ze hun maandbedrag. Bij OccasionLease bepaalt u zelf of u wilt aanbetalen en zo ja, welk bedrag.

Krijg ik een BKR-registratie?

Als u een tweedehands auto op afbetaling koopt, sluit u in feite een lening af waarover u rente betaalt. Als een lening hoger is dan € 250, krijgt u altijd een registratie bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dat is normaal en wanneer u zich gewoon aan de betaalafspraken houdt, heeft deze registratie geen gevolgen voor u. Pas als u zich herhaaldelijk en na meerdere herinneringen niet aan de afspraken houdt, krijgt u een negatieve BKR-registratie. Wanneer u bij ons een occasion op afbetaling wilt aanschaffen, doen wij altijd een BKR-check. Als u geen negatieve BKR-registratie heeft, helpen wij u graag verder.

Meer informatie

Heeft u vragen over het kopen van een occasion op afbetaling? Wij beantwoorden ze graag! Neem contact met ons op of doe direct een leaseaanvraag.