Vraag naar occasion lease neemt toe

Het afgelopen jaar is de vraag naar occasion lease middels financial lease wederom flink gestegen. Dat constateren Stefan de Lang (SDL Automotive) en Frank van den Nieuwenhuijzen (Autodroom Helmond), beiden succesvolle automotive ondernemers en samen eigenaar van OccasionLeaseTotaal.nl. Dat de vraag toeneemt is volgens hen helemaal niet raar en zelfs eenvoudig te verklaren. Hieronder benoemen ze 4 redenen die deze toename verklaren.

De voordelen van Financial Lease

OccasionLeaseTotaal.nl maakt altijd gebruik van een overeenkomst op basis van Financial Lease. Deze vorm van leasen heeft volgens Stefan en Frank zo zijn voordelen. Ten eerste is de klant hierbij direct economisch eigenaar van de auto en blijft de restwaarde gewoon in zijn/haar bezit. Daarnaast betaalt de klant, in tegenstelling tot Private Lease, zelf de verzekering en wegenbelasting. Het voordeel hiervan is dat de klant zijn/haar schadevrije jaren dus nooit zal verliezen. Tot slot zit er aan een Financial Lease contract geen maximaal aantal kilometers verbonden, iets wat bij Private Lease wel het geval is. Stefan en Frank zien dat steeds meer mensen meer voordeel halen uit een Financial Lease contract, dan een Private Lease contract.

Occasion Lease

Na aankoop van een splinternieuwe auto daalt de waarde per jaar gemiddeld met 10 tot 20%. Deze waardedaling maakt het voor veel mensen interessant om te kijken naar occasions. Een auto van bijvoorbeeld 3 jaar oud, voor veel mensen nog een nieuwe auto, is dan slechts 40 tot 70% van de nieuwprijs waard. Combineer dit met een Financial Lease contract en je rijdt een erg jonge auto voor een vast, vooraf besproken, laag bedrag per maand. Hierbij kies je zelf in hoeveel maanden je het afbetaalt. Dat kan tussen de 12 en 72 maanden zijn. Iets wat erg interessant is voor mensen die niet meteen het volledige bedrag klaar hebben liggen.

Onafhankelijk van OV

Een andere reden is dat mensen niet langer afhankelijk willen zijn van het openbaar vervoer om op hun werk of afspraak te komen. Vertraging en de kans daar op, zorgt bij veel mensen voor veel stress. De laatste maanden is de opkomst van het Coronavirus ook steeds meer als reden naar voren gekomen. Veel mensen die niet thuis kunnen werken en afhankelijk zijn van het OV om op hun werk te komen willen een alternatief waarbij ze zich niet zorgen hoeven te maken dat ze besmet kunnen worden. Bovendien zorgen deze onzekere tijden ervoor dat veel mensen niet graag grote bedragen uitgeven. Leasen biedt hen hier de oplossing voor.

Eenvoudig online aanvragen

Op OccasionLeaseTotaal.nl hebben Stefan en Frank een gezamenlijk assortiment van meer dan 300 leasebare occasions staan. Voor hun klanten betekent dit dat er vrijwel altijd het juiste model op voorraad is en ook uit voorraad geleverd kan worden, zonder verplichte aanbetaling. In combinatie met de online administratieve afwikkeling en het thuis laten bezorgen van de auto zorgt dit ervoor dat klanten snel in hun nieuwe auto kunnen rijden. Iets wat bij de meeste andere autodealers lang niet zo eenvoudig gaat. Voor de zakelijke koper is de aanvraag zelfs nog meer versneld, doordat het mogelijk is om te leasen zonder aanlevering van jaarverslagen en zij dus niet hoeven te wachten op hun accountant.