Geld lenen voor een auto

Bij de aanschaf van een auto kunt u gebruik maken van een lening. Geld lenen voor een auto kan middels twee methodes. Er kan gekozen worden voor een persoonlijke lening of er kan geleend worden door middel van een doorlopend krediet.

Persoonlijk geld lenen voor een auto

Geld lenen voor een auto kan middels een persoonlijke lening. Banken bieden de mogelijkheid om een persoonlijke lening af te sluiten. Gedurende de looptijd van je lening verandert het rentepercentage niet. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent. Het is verstandig om de voorwaarden, de kosten en risico’s te bespreken wanneer er wordt gekozen om een lening af te sluiten.

Autolening middels doorlopend krediet

Een andere methode om geld te lenen voor een auto is doorlopend krediet. Een doorlopend krediet is geschikt als u voor een langere periode meer bestedingsruimte nodig hebt. De afgeloste bedragen kunt u namelijk weer opnieuw opnemen. Zo bepaalt u zelf hoelang uw lening loopt. Het gevaar hierbij is dat de lening nog doorloopt wanneer de auto toe is aan vervanging. De kredietverstrekker kan het rentepercentage tijdens de looptijd veranderen. Dit houdt in dat u vooraf niet kunt inschatten hoeveel er betaald moet worden gedurende de looptijd van de autolening.

Geen geld lenen voor een auto

Een auto aanschaffen brengt natuurlijk kosten met zich mee. Wilt u liever geen geld lenen voor een auto? Dan is er een alternatief om toch in uw droomauto te rijden. Er kan worden gekozen om een auto te leasen. De hoge kosten hoeft u niet in een keer af te betalen. Dit wordt met een vast bedrag per maand afgelost. Na het aflossen bent u de eigenaar van uw droomauto. Bekijk de leasevoorwaarden voor meer informatie en de aanbod op de website.

OccasionLease biedt een keuze uit honderden auto’s. Benieuwd of u in aanmerking komt voor het financial leasen van een occasion? Neem contact op met onze leasespecialisten!