Een autolening afsluiten

Voor veel mensen wordt het kopen van een auto als een grote uitgaven gezien. Vaak wordt er dan een lening afgesloten om de auto te kunnen financieren. Er zijn meerdere mogelijkheden voor het afsluiten van een lening voor uw auto.

Een auto lenen door middel van een persoonlijke lening

Voor het afsluiten van een lening voor uw auto kan er gekozen worden voor een persoonlijke lening. Bij deze vorm van lenen heeft u te maken met een vaste looptijd. Verder blijft het rentepercentage gedurende uw looptijd gelijk. Zo bent u van tevoren goed op de hoogte van de kosten die de lening met zich meebrengt. Tot slot kunnen afgeloste bedragen niet opnieuw worden opgenomen.

Doorlopend krediet voor uw autolening

Het afsluiten van een lening door middel van doorlopend krediet is geschikt wanneer u voor een lange periode meer bestedingsruimte nodig hebt. De looptijd van uw autolening bepaalt u zelf. Bij deze vorm van lening kunnen de afgeloste bedragen opnieuw worden opgenomen. Echter is de rente van deze vorm van lening variabel. Het is dus mogelijk dat het rentepercentage gedurende uw looptijd kan veranderen. Het nadeel van deze vorm is dat de lening misschien nog doorloopt wanneer uw auto al aan vervanging toe is.

Geen autolening, maar een auto leasen

Een andere mogelijkheid is om geen autolening af te sluiten, maar om een auto te leasen. Hierbij betaalt u de auto per maand en hoeft de auto niet in één keer te worden betaald. Wanneer u een auto leaset heeft u te maken met een vaste looptijd met een vast rente- en maandbedrag. Aan het einde van het leasecontract is de auto van u.

OccasionLease heeft een uitgebreid assortiment aan occasions uit iedere prijsklasse. Deze kunnen zowel zakelijk als particulier geleased worden. Voor vragen neemt u gerust contact met ons op!