2e hands auto leasen? Zo werkt het!

Steeds meer mensen leasen een 2e hands auto. Niet voor niets, want het heeft veel voordelen. Overweegt u het ook, maar weet u nog niet precies hoe het leasen van een occasion werkt? Wij leggen het u graag uit!

Stap 1: een occasion kiezen

Bij OccasionLease hebben we ruim 300 2e hands auto’s voor u klaar staan. Van handige stadsauto’s, tot ruime gezinswagens. En voor elke portemonnee. U vindt gegarandeerd de occasion die bij u past. In onze filialen in Eindhoven en Helmond staan onze vakbekwame en deskundige adviseurs klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. 

Stap 2: een leasecontract opstellen

Het leasen van een 2e hands auto werkt volgens het financial leaseprincipe:

  • U hoeft het aankoopbedrag niet ineens te betalen, maar u lost elke maand een vast bedrag af, samen met een klein bedrag aan rente. Hoe lang u doet over het afbetalen, bepaalt u zelf. Dat kan tussen de 12 maanden en 72 maanden zijn.
  • U weet precies waar u financieel aan toe bent. Het maandbedrag, de looptijd en de rente leggen we vast in een leasecontract.
  • U kunt eventueel een aanbetaling doen, zodat het maandbedrag lager uitvalt. Veel mensen gebruiken hiervoor het inruilbedrag van hun huidige auto.
  • De wegenbelasting, de verzekering en het onderhoud van uw occasion regelt u zelf.
  • Bent u ondernemer? Dan kunt u de maandelijkse rente- en afschrijvingskosten fiscaal aftrekken en de wegenbelasting, verzekering en het onderhoud opvoeren als bedrijfskosten.
  • Aan het eind van het leasecontract is de auto van u.

Stap 3: rijden maar!

Het is goed om te weten dat al onze occasions direct leverbaar zijn. Dus als u een mooie 2e hands auto heeft uitgezocht en het leasecontract is opgesteld, dan duurt het niet lang of u rijdt heerlijk rond in uw nieuwe aankoop. Wist u trouwens dat we uw auto aan huis bezorgen als u dat wilt?!